اهمیت دانستن نحوه صحیح تمیز کردن فرش با شامپو فرش
نحوه صحیح و مؤثر تمیز کردن فرش با شامپو فرش در شرایطی که مراحل آن با علاقه و دقت کافی انجام شود، آنقدرها هم که سخت بهنظر میرسد سخت نیست؛ فرش علاوه بر جلوه زیبایی بخش خانه، به وظیفه خود برای افزودن گرما، لمس ملایم در مسیر تردد و همچنین کاهش صدا، به خوبی عمل میکند. دانستن نحوه صحیح تمیز کردن فرش با شامپو فرش به همراه نکات تکمیلی تمیز نگهداشتن فرش یک مهارت ضروری است، که میتواند موجب افزایش طول عمر فرش گردد.
📌تمیز کردن فرش با جاروبرقی، به تنهایی برای از بین بردن آلودگیهای عمیق تجمع یافته در میان الیاف فرش همچون گرد و غبار، خاک و حتی کانون باکتریها در لابه لای تار و پود فرش کافی نیست؛ اما، تمیز کردن عمقی فرش به وسیله شامپو فرش کاملاً امکانپذیر است و میتواند به حفظ فرش در بهترین حالت ممکن خود کمک کند.
رعایت برخی نکات و استفاده صحیح از مواد شوینده مخصوص فرش مانند شامپو فرش و لکه بر فرش، با از بین بردن انواع لکهها و آلودگیهای نهفته در فرش به حفظ تازگی، ظاهر زیبا و اصلی فرش میانجامد؛ با ما همراه باشید، در ادامه این مطلب به نحوه صحیح تمیز کردن فرش با شامپو فرش در قالب 7 مرحله اصلی به همراه نکات مهمی برای تمیز نگهداشتن هر چه بیشتر فرش میپردازیم.
چیستی شامپو فرش
شامپو فرش یک محلول غلیظ شوینده با قابلیت تولید مقادیر زیادی کف(فوم) است؛ کف حاصل از قدرت تمیزکنندگی بالایی برای شستشوی فرش و موکت در محل نگهداری، و از بین بردن خاک، گرد و غبار و سایر آلودگیها از عمق الیاف فرش، برخوردار است. در واقع فرمولاسیون شامپو فرش به گونهای طراحی شده است، که کف حاصل را بتوان مستقیماً بر روی سطح فرش استفاده کرد، تا مواد شوینده موجود در آن به عمق الیاف فرش نفوذ پیدا کرده و فرآیند تمیز کردن عمیق لکهها، کثیفیها و بوهای نامطبوع بسیار سریع، آسان و بدون آسیب به الیاف فرش صورت بپذیرد.
تست قبل از شروع تمیز کردن فرش با شامپو فرش
قبل از شروع مراحل تمیز کردن فرش با شامپو فرش و یا لکه بری فرش، برچسب روی محصولاتی را که قصد استفاده از آن را دارید، به دقت بخوانید؛ بهطور معمول برچسب اطلاعات محصول به شما اطلاع میدهد، که آیا باید و یا چگونه باید محصولات شوینده مخصوص فرش را روی یک منطقه کوچک و نامحسوس آزمایش نمایید، تا مطمئن شوید که به طور تصادفی به کل فرش خود آسیب وارد نمیکنید.
شما میتوانید ابتدا بخش کوچکی از فرش را که کمتر مورد دیده شدن است، با کف حاصل از شامپو فرش( قبل از آن به جهت لکه بری با محصول لکه بر مخصوص فرش و مبل ) به کمک یک پارچه سفید و تمیز آرام مالش بدهید؛ چند ساعتی صبر نمایید تا مطمئن شوید، هیچ واکنش نامطلوبی مانند تغییر در رنگ و ظاهر اصلی الیاف فرش بوجود نیامده است و سپس با خیال آسوده به تمیز کردن کل فرش ادامه بدهید.
مراحل نحوه صحیح تمیز کردن فرش با شامپو فرش
1. برداشتن کلیه لوازم از روی فرش: پیش از شروع کشیدن جاروبرقی بهتر است ابتدا مبلمان، میز و هرگونه لوازمی که روی فرش قرار دارند را از سر راه خود بردارید، زیرا ممکن است نقاطی از فرش در زیر آنها پنهان باقی بمانند. در اینجا میتوانید، از ترفند استفاده از یخ برای از بین بردن فرورفتگیهای جای پایههای مبل استفاده نمایید؛ یک تکه یخ را روی ناحیه آسیب دیده قرار داده و اجازه دهید کمی ذوب شود، سپس با یک دستمال تمیز روی ناحیه مورد نظر بکشید. همچنین اگر نمیتوانید و یا نمیخواهید مبلمان بزرگتر را جابهجا کنید، مربعهایی از فویلهای آلومینیومی یا فیلمهای(لایههای نازک) پلاستیکی را زیر پایهها قرار دهید، تا آنها از نفوذ رطوبت جلوگیری کنند.
2. کشیدن جاروبرقی: کل فرش را جاروبرقی بکشید تا هرگونه آشفتگی مانند خاک، مو و یا گلولههای بزرگتر پرز و گرد و غبار، از میان الیاف فرش خارج شود؛ بهتر است، در خطوط مستقیم به سمت بالا و پایین اتاق بروید و سپس مجدداً در جهت مخالف آن منطقه را طی کنید. کشیدن جاروبرقی فرش را پف دار و حجیم میکند، در واقع این مورد به شامپو کمک میکند تا به راحتی به عمق الیاف فرش برسد و تمیز کردن فرش با شامپو فرش، به نحو کاملاً مؤثری انجام شود.
3. پیش درمان لکهها(از بین بردن لکهها): دقیقاً همانند نحوه صحیح شستن ملحفه ها، قبل از تمیز کردن فرش با شامپو فرش هم باید ابتدا لکههای روی فرش را از بین ببرید؛ پیشنهاد میشود حین جاروبرقی، به دنبال لکهها باشید و یک یادداشت چسبنده یا نشانگر روی محل لکهها قرار دهید، تا بتوانید به راحتی آنها را پیش از شامپو کشیدن فرش پیدا کرده و از قبل تمیز کنید.
📌شما میتوانید برای سادهتر شدن این مرحله از لکهبرهای اختصاصی فرش مانند لکه بر فوم فرش و مبل راپیدو استفاده نمایید، که در عین ملایم بودن بر روی الیاف از قدرت لکه بری بسیار بالایی برخوردار است؛ به اطراف فرش نگاه کنید و لکه بر را بر روی هر لکه ای که میبینید، اسپری و سپس با یک اسفنج یا پارچهای سفید و تمیز لکه را پاک کنید.
4. کشیدن شامپو فرش روی فرش: شامپو فرش را مطابق دستورالعمل برچسب بستهبندی محصول آماده کنید و فقط کف حاصل را بدون آب، با یک برس مخصوص فرش شویی و یا دستمال پارچهای سفید و تمیز(ترجیحاً از جنس تور یا کتان) در جهت خواب فرش، بر روی فرش بکشید. برای تعیین الگوی صحیح، از نقطهای شروع کنید و حرکت را در جهتی ادامه بدهید که نیازی به پا گذاشتن مجدد به قسمتهای تمیز شده فرش نباشد.
📌از یک گوشه فرش شروع کنید و سپس در خطوط موازی فرش را تمیز نمایید؛ در صورتی که از ماشین فرش شویی استفاده میکنید، مخزن را به میزان لازم از شامپو فرش و آب پر کرده و به همان صورت گفته شده به تمیز کردن فرش با شامپو فرش ادامه دهید. به یاد داشته باشید برای ایجاد جریان و تبادل بهتر هوا، درب و پنجرهها را باز بگذارید؛
5. کشیدن پارچه تمیز آغشته به آب گرم روی فرش: درست مانند شستن موها، کف شامپو فرش نیز ذرات کثیف را از الیاف فرش جدا میکند؛ بنابراین برای برداشتن کف شامپو فرش به همراه این آلودگیها بهتر است، بعد از حدود 30 دقیقه(پس از کشیدن کف شامپو فرش بر روی فرش)، یک پارچه سفید و تمیز زبر ترجیحاً از جنس کتان را به آب گرم(نه داغ) آغشته کرده و کاملاً آبگیری نمایید و سپس با همان الگوی پیشتر گفته شده بر روی فرش بکشید؛ به یاد داشته باشید، هر بار پارچه را در آب تمیز فرو برده و بچلانید.
6. کشیدن مجدد جاروبرقی: پس از انجام مراحل بالا و گذشت حدود 30 تا 40 دقیقه، مجدداً فرش را جاروبرقی بکشید؛ این کار الیاف فرش را به سمت بالا آورده و صاف میکند. کشیدن جاروبرقی مجدد پس تمیز کردن فرش با شامپو فرش، همچنین از بالا آمدن لکه احتمالی که هنوز در اعماق فرش باقی مانده است، جلوگیری میکند.
7. خشک شدن فرش: پس از تمیز کردن فرش با شامپو فرش، درب و پنجره ها را باز بگذارید و اجازه دهید فرش کاملاً خشک شود؛ در واقع تا قبل از خشک شدن کامل روی فرش تردد ننمایید. با وجود اینکه زمان خشک شدن فرش به اندازه اتاق، ضخامت فرش و رطوبت کلی اتاق بستگی دارد، اما انتظار 6 تا 8 ساعت زمان خشک شدن را داشته باشید. در صورت امکان مبلمان را یک شب بیرون از اتاق نگه دارید؛ زیرا اگر مبلمان را خیلی زود و پیش از خشک شدن کامل فرش برگردانید، این امر میتواند رطوبت را در فرش حبس کرده و باعث رشد کپک در میان الیاف فرش گردد.
اشتباهات رایج در هنگام تمیز کردن فرش با شامپو فرش
✔فشار بیش از حد روی فرش حین کار با شامپو فرش: لازم نیست پاک کننده را بر روی فرش خیلی فشار دهید.
✔️شامپو زدن بیش از حد: هرگز بیش از حد از شامپو فرش برای تمیز کردن فرش با شامپو فرش استفاده نکنید و یا کف آن را در فرش باقی نگذارید.
✔️خیس شدن بیش از حد: فرش را خیلی خیس نکنید، در این صورت خطر نفوذ رنگ از پشت فرش به داخل الیاف فرش وجود خواهد داشت.
✔️راه رفتن روی فرش خیس
✔️جابهجایی مبلمان روی فرش خیس
تعیین یک برنامه منظم برای زمان و نحوه تمیز کردن فرش
-
کشیدن جارو برقی: یک تا دو بار در هفته
-
تمیز کردن فرش با شامپو فرش و یا تماس با یک حرفهای:
سالی یک تا دو بار
-
درمان لکه ها: به محض ایجاد آن
نکاتی برای تمیز نگهداشتن فرش
🔸لکهها را به محض ایجاد لکه از روی فرش پاک کنید؛
🔸حداقل یک بار در هفته و اگر حیوان خانگی دارید، به دفعات بیشتر جاروبرقی بکشید؛
🔸اگر حیوانات خانگی دارید که مو می ریزند، آنها را مرتباً(در صورت امکان در خارج از منزل) برس بزنید؛
🔸در تمام ورودیها فرش یا پادری قابل شستشو قرار دهید، تا میزان کثیفی و خاک وارد شده به داخل خانه را کاهش دهید؛
🔸هنگام ورود به خانه کفشهای خود را در بیاورید؛
🔸بدانید چه نوع فرشی دارید و چگونه باید آن را تمیز کنید؛
🔸اتاق ها را بهطور مرتب گردگیری کنید، تا گرد و غبار روی فرش جمع نشود؛
🔸در صورت امکان از یک تهویه هوا استفاده کنید؛
🔸محل مصرف وعدههای غذایی را مشخص و محدود کنید؛
🔸یک برنامه منظم جاروبرقی و تمیز کردن مداوم داشته باشید؛
🔸همیشه اجازه دهید فرش شما پس از شستشو، کاملاً خشک شود تا از رشد کپک و ایجاد لکه جلوگیری شود؛
سخن آخر
تمیز کردن فرش با شامپو فرش طی مراحل گفته شده فوق، به نحو کاملاً صحیح و مؤثری امکانپذیر است؛ شما میتوانید با بکار بردن محصولات شوینده و لکه بر ملایم اما مؤثر و ایمن برای فرش، از تجمع عوامل آلودهکننده در لابهلای الیاف فرش جلوگیری کرده و بر طول عمر فرش خود بیافزایید؛ محصول شامپو فرش و لکه بر فرش و مبل برند قدرتمند و پیشرو در کیفیت راپیدو بصورت کاملاً تخصصی و حرفهای در تمیز کردن فرش با شامپو فرش و از بین لکههای سرسخت روی فرش، موکت و مبلمان، این مسیر بهنظر سخت و پر از دغدغه را برای شما بسیار آسان و هموار میکنند.